Přeskočit na obsah

Spolek Lešanský sad chystá Svatojánskou Višňovku a stavbu terasy

Během jara uspořádal spolek Lešanský sad úspěšnou oslavu pálení čarodějnic na Višňovce a několik pracovních brigád. Nyní chystá Svatojánskou Višňovku a stavbu zastřešené terasy.

Jaro je v plném proudu. Své o tom ví i členové komunitního spolku Lešanský sad, kteří ve svém volném čase zvelebují obecní sad Višňovka v Lešanech. Během tří jarních brigád se kromě sezónních prací také položily základy budoucí terasy. Projekt stavby zastřešené terasy, která bude rozšířením zázemí pro činnosti spolku zejména při nepřízni počasí, byl podpořen Nadací Via v programu „Místo, kde žijeme“. Terasu budou stavět členové spolku pod vedením místního tesaře Ondřeje Havlíčka. Hotová by měla být do konce listopadu 2022.

30. dubna proběhla ve Višňovce akce Lešanské čarodějnice. Pro děti byla připravena stezka se zajímavými sportovními, tvořivými i vědomostními úkoly. Večer byla zapálena hranice s čarodějnicí v prostoru nad Višňovkou, kde má pálení již dlouhou tradici. Účastníci akce si chválili zejména stezku pro děti v příjemném prostředí sadu, přesvědčivé kostýmy čarodějnic, dobře zajištěné občerstvení a také neplánovanou ukázku hasičské techniky.

Komunitní spolek v těchto dnech chystá tradiční sousedskou oslavu letního slunovratu – Svatojánskou Višňovku. Jedná se o oslavu plnou dobrého jídla, pití, zábavy a také kvalitního kulturního obsahu, která se uskuteční v sobotu 25. června od 15 hodin.

Program letošní Svatojánské Višňovky bude opravdu pestrý. Malí diváci se mohou těšit na zábavné představení pro děti, které vymýšlí a osobně také ztvární Tereza Popková, principálka Ochotníků Nelahozeves. Během odpoledne zazpívá Období sboru, místní pěvecký soubor, výběr ze svého repertoáru. V 19 hodin vystoupí kladenské divadlo V. A. D. se svou autorskou hrou „Píseček“ pro tápající rodiče. Toto představení by si neměli nechat ujít rodiče současní ani budoucí, neboť se v něm najdou úplně všichni. Doporučený příspěvek za představení je 100 Kč pro dospělého.

Dále bude připravena stezka s úkoly, bude možné si vyzkoušet chůzi na slackline, pohoupat se v houpačkách či přenocovat pod korunami stromů. Návštěvníci si budou moci na místě zakoupit pivo, limo a občerstvení na gril. Jsou rovněž vítány vzorky domácích dobrot na stůl hojnosti, tolik oblíbený fenomén, u kterého se vyměňují recepty i telefonní čísla.

Těšíme se na viděnou na Svatojánské Višňovce!

Petra Tajčová