Přeskočit na obsah

Sezení na žluté stezce

Kromě sezení kolem ohně, které je v nitru prostoru, jsme uvažovali o nejen turistickém posezení v cípu sadu hned vedle cesty. Využít stínu vzrostlého dubu, který je součástí plánu zeleně, a vybudovat místo pro stůl a lavice, malý gril, stojan na kola, koš… klasika…

Stavila se u mě sousedka Míša a povídali jsme si o pracích v sadu, jak pokračujeme a narazili jsme na stálé obecní téma čarodějnice. Jde o prostor nad sadem, směrem k Hornímu rezortu.
Víte jak to je, když něco vážně zapadne do sebe a ať děláte co děláte, nejde to jinak. Tedy vznikla mi rozepře, proč v sadu budovat druhé sezení, když o padesát metrů dál je obrovský prostor přímo na žluté a už jsme tam se sousedy navyklí chodit, takže využití prostoru mnohem efektivnější.

O co jde…

Z fošen sešroubovat a stlouct stůl, který by byl čtyři metry dlouhý a takřka metr široký (80cm), běžné výšky a s váhou dvěstěpadesáti kilo i masivní dominantou. K němu dvě lavice a z odřezků (a získaného materiálu na ptačí budky co se nehodí) malé sedáky a štokrlata.

Materiál pro stavbu stol(ů) a dvou lavic na turistické stezce

4 metrový stůl a k němu lavice z fošen, ze zbytků stoličky

Na stůl je potřeba 8 fošen
4 fošny na desku
3 fošny na nohy
1 fošnu na zavětrování.

Na jednu lavici je potřeba 5 fošen
2 fošny na sedák,
2 fošny na nohy
1 na zavětrování

tedy s rezervou dvou fošen potřebujeme…
20 fošen 4 metry délky, tloušťky 5 cm a šíře 16 až 20 cm

tj 20 x 4 x 0,05 x 0,2 m3 dřeva a vychází necelý kubík běžná cena do 7000 Kč (již hoblované). Příklad hrubých fošen za nižší cenu http://www.rezivo.cz/sortiment_dreva/fosny/

Plus šroubovací materiál a konzervační ošetření proti broukům a vlhkosti, tj. do 30% ceny dohromady.

Co sousedé, jdeme do toho?